Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2007 16:10 - Мощна онлайн инвазия
Автор: boyoto Категория: Бизнес   
Прочетен: 1327 Коментари: 0 Гласове:
0



От BusinessWeek.com, неповторимо разнообразие от корпоративни данни 

Мрежата предлага на инвеститорите изключително разнообразна информация. Но в днешната бързо развиваща се бизнес среда тя има малка стойност, ако не можете бързо да откриете това, от което имате нужда. Ето защо BusinessWeek пуска на сайта си BusinessWeek.com канала Company Insight Center.

CIC, наречен още Companies Channel, комбинира ресурсите ни с тези на Standard & Poor"s - Capital IQ (подобно на BusinessWeek, част от The McGraw-Hill Companies), за да събере 33 страници с данни, графики, профили и новинарски статии за 42 хил. публични компании в САЩ и чужбина. Резултатът е неповторимо разнообразие от корпоративни данни.

CIC предлага лесна навигация, за да ви пренесе например от графиките с цените на акциите, които можете да променяте според нуждите си, до докладите за печалбата и оценките, профилите на главните изпълнителни директори и членовете на борда, до историята на търговията им с акции. Достъпни са и доклади за около 320 хил. частни компании, данните за които са по-ограничени поради факта, че са частни.

Искате ли да знаете в какви бордове – публични, частни и с нестопанска цел – членуват главните изпълнителни директори? Страницата за личностите в Companies Channel ще ви покаже. Когато кликнете върху всеки член на борда, можете да видите другите членове и връзката им. Кликнете върху избран директор и ще видите другите бордове и кой членува в тях и т.н. Няма да откриете тази екстра, която е запазена марка на Capital IQ, никъде другаде в мрежата, без да платите сериозна сума.

Има няколко начина да достигнете до страниците на CIC. От страницата на BusinessWeek.com кликвате върху Компании от навигационното меню. Ще откриете и търсачка за котировките на акциите на всички страници, които ще ви отведат към страница със снимки на компанията, която въведете в полето за търсене. Освен това всички символи и наименования на компании в статиите на BusinessWeek.com ще ви препратят към снимки на съответната компания, където има и пазарни данни, новини за компанията, както и биографична информация и справка за заплатите на директорите. По подобен начин имената на директорите в статиите онлайн ще ви препратят към профилите на CIC.

За да ви помогнем да започнете, погледнете върху помощните екрани. След това посетете BusinessWeek.com и започнете да разглеждате.

 

Меню с инструменти

То се намира на всяка страница в Company Insight Center. Тук ще откриете бързо някои важни статистически данни за компанията и удобен вход за по-подробни сведения. Белият фон ви показва коя страница разглеждате. Кликнете върху сивите полета, за да преминете към други секции.

 

Свързани новини

Колонката отляво показва статии на BusinessWeek. Статиите от други източници, например the Associated Press и Standard & Poors, са вдясно. Кликнете върху линка долу на избраната колонка, за да видите още новини.

 

Глобална търговия

Акциите на много компании се търгуват в цял свят. Този линк отваря прозорец, който ви позволява да проследите акциите на борсите извън САЩ, които са в местна валута.

 

Класации

BusinessWeek има много франчайзингови класации, сред които са BusinessWeek 50, InfoTech 100 и Innovation 25. Ако една компания си е спечелила място в някоя от тези класации, това ще бъде отбелязано на съответното място заедно с логото на класацията.

 Конкуренти

За да ви помогнем да прецените представянето на дадена компания, трябва да знаете как е поставена спрямо конкуренцията. На това място ще откриете селекция от конкурентите на всяка компания с линкове към снимките им. Кликнете върху View Industry Competitors, за да видите още имена.

 Биография

Стив Джобс несъмнено е известен човек. Но повечето от останалите 1 040 000 директори, които присъстват в CIC, не са, така че потърсете тук биографичните им данни.

Линк в края на параграфа ще отвори останалата част. Още по-надолу ще видите справка за образованието и други корпоративни, лични и нестопански характеристики.

 Възнаграждения

Заплатите на директорите са една от най-горещите теми в бизнеса днес и тук е мястото, където ще откриете колко получават главните изпълнителни директори. Информацията на страниците за печалбите и финансовата информация ще ви помогне да прецените дали обитателят на директорския кабинет заслужава възнаграждението си.

 Връзки

Номерът до името посочва контактите, които те поддържат благодарение на членството си в други бордове. Кликнете върху See Board Relationships и ще можете да видите другите хора, които работят заедно с главния изпълнителен директор. Кликнете върху произволен член на борда, за да видите характеристиките му и т.н.

 Възнаграждения на конкурентите

Друга проверка за заплатите на директорите е колко изкарват конкурентите им. Тук ще откриете информация за чековете на петима от тях.

Графики

Периоди от време

Цените на акциите и обемът фигурират в графики за три месеца, но вие можете да промените периода от време от един ден до десет години. Ако никой период не ви устройва, кликнете върху Custom. Ще се появят два календара и ще можете да си изберете началото и края на периода.

 Сравнение

Как може да се съпостави Apple, да речем, с Microsoft? Използвайте падащото меню Compare, за да изберете други акции и пазарни индекси и те ще излязат в графичен вид.

 

Събития

Кликнете върху това падащо меню и ще можете да маркирате дялове от акции, дивиденти, доклади за печалбите или дори статии на BusinessWeek, за да видите как те се отразяват върху търговията. Характеристиките на транзакциите показват сливания, придобивания и разделяния.

 
Инвестиции

Тази графика показва възвръщаемостта от $10 000 за последните пет години. За акционерите на Apple тя е доста приемлива. Падащото меню ще ви позволи да сравните различни индекси.

 
Конкуренти

Плъзнете се надолу, за да видите възвръщаемостта на конкурентите. Макар че има и други добри представяния, Apple ги изпреварва значително. Кликнете върху избран линк, за да видите страниците със снимките.

Източник: BusinessWeek България



Тагове:   онлайн,   Мощна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boyoto
Категория: Тя и той
Прочетен: 3593039
Постинги: 221
Коментари: 2531
Гласове: 5256
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930