Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2007 15:43 - Ред й трябва на тая държава, реееед!
Автор: boyoto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5265 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 06.07.2007 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не си досвърши работата родната полиция. Тъкмо се зарадвах, че най-сетне униформените взеха нещата в свои ръце. Те първо ступаха нахалните еколози в центъра на София и не забравиха да тикнат в ареста две дузини от тях. Съдили ги по бързата процедура за дребно хулиганство. А казват, че когото хванат без особена причина, по тоя параграф го минават – да няма капо, да борим престъпността. А после ченгетата, пардон, многоуважаемите полицаи, натупаха и недоволните миньори, осмелили се да протестират срещу високите осигуровки и удръжки. Само така! Бой му е майката! Иначе как ще  има ред в тая държава. И марш долу в шахтите, дето им е мястото.

image

А в сряда, на последния засега митинг (сбирка на посерковци) в защита на Странджа (за какъв дявол са ни тея треволяци там) храбрите служители на реда не се поколебаха да глобят социолога Ясен Босев заради неизпълнение на полицейско разпореждане - да се отмести отпред сградата на БНБ, въпреки че имал среща там. Как не го е срам. Да се среща пред сградата на БНБ. И да носи плакат “Не искаме строежи, а живи таралежи”. Че той с таралеж ли е имал среща там бе. А и с таралеж да е – не може пред БНБ. Нали ще обезпокои рахата на Първанов и немският му колега Хорст Кьолер. Защо? Заради някакви си таралежи. Те и за ядене не стават, дори. Не са деликатес. Ами?

Ха така. Бой и ред му е майката. Как така някакви си зелени пикльовци ще пречат на великите ни строителни планове по Черноморието. И в Балкана. За какво ни са това море и тея плажове, ако не ги издоим до последно. И как се осмеляват някакви си миньори да искат по-високи заплати. Я малко бой, и малко превантивен и марш обратно долу в мините!

Ред, ред трябва да има тука. Иначе държавата няма да прокопса.

Ама не си свършиха докрай работата ушевите, опс, пазителите на реда. Те са смели, силни, непоколебими, не носят бели чорапки. Но имат още какво да сторят. Ами как така досега е пощадила медиците? Я бързо пред Пирогов в три редици. Да набият протестиращите медици там. А, ама те прекратили протеста? Нищооо, профилактично така – да знаят за другия път какво ги чака. Ами кой ще набие протестиращите пенсионери пред Невски. Похвалих ви, полицаи, ама не лежете на стари ларви. Тея пенсионери какво си въобразяват? А, и учителите стачкували. Ма много са нахални – всяка година го правят. Все едно са на поправителен. Ами в Гоце Делчев какво става? Там пък шивачки искали по-високи заплати, защото немски инвеститор ги използвал като роби и им плащал стотинки. За какво са ви пари бе? А обратно на машините, че ще извадим палките. В Търговище пък проплакали от турски инвеститор. Ха, че как може. Ние турците си го обичаме като родни братя. Даже пет века иго им отменихме, то не било иго бре, най ми било присъствие. Че дори в коридорите на едно Министерство в София, на едно горско земеделско министерство такова, в турска чест взехме да гълчим само на турски. Че как иначе – какъв е тоя гяурски език тук.

И въобще, многоуважаемите полицаи трябва да бият всеки, който реши, че има някакви права в тая държава. Какви права, бе джанъм! Ред ни трябва, в тая държава, реееееед!

Ако го няма редът, как иначе министри и зам. министри, че и депутати ще припечелват милиони. Ето, зам. министърът на икономиката Вальо Иванов си докарал половин милион лева доходи за миналата година. И това, без да броим държа ваната му заплата. Който не вярва, да види данните в Сметната палата. Ред, трябва да има, за да може да се пласира удобно дрога на улицата. Дори пред районното на Раковска – че там всява вечер се стеле сладката мирис на трева. И защо не. А как ще може да се разхожда на свобода убиецът на сестри Белнейски? А джебчиите как ще преджобват? Ами автоджамбазите, пияните шофьори? Нали полицията трябва да им осигури още по-добри условия за развитие. Ред ни трябва, ред!
А на полицията – респект.

ПС: Да не сте посмели да се срещате пред сградата на БНБ – може да ви глобят.



Тагове:   държава,


Гласувай:
0



1. dinka - Аз? Пред БНБ?
06.07.2007 16:04
Никога! НИКОГА!
Обещавам, другарче, да не правя повече така!
цитирай
2. анонимен - Само след
06.07.2007 16:09
някакви си 100 години, когато ще достигнем европейските норми тези твой думи няма да са актуални колкото днес...
Какво са някакви си 100 години за държавата ни? Тогава написаното от теб ще има реална историческа стойност за поколенията. Ако трябва да му сложа ново заглавие бих написал "През погледа на един народ" с днешна дата.
цитирай
3. анонимен - Забелязах
06.07.2007 16:29
хубава , точна , нова , прядко употребявана и точно сегашна
дума "ПРЕДЖОБВАНЕ". На място го казваш и правиш.
Поздрав!
цитирай
4. viovioi - много добро!
06.07.2007 16:33
Тези дни всички се изписахте бунтари.Ясно разбрах че сте за хаос,безредие и беззаконие.Щом това е добро, щом това е пътя ок.Само за ваше сведение моя позната работи в Бордо-Франция.Влючила се в някакво такова мероприятие заради концерта и после каза че такъв бой не е виждала никога,никъде...Беше със счупен нос 2 седмици.Така че така си действа полицията навсякъде в Европа, затова РП е със ново ампплоа, винаги ги защитава, винаги е на тяхна страна.Няма как да не ви е направило впечатление.Защото няма кой да го упрекне, от Европейски институции ми,ми...той ще каже вие биете повече.И ще е прав.Затова ако се търсят права, протестите трябва да са позволени, да се ходи на разрешените места и тн.
цитирай
5. анонимен - вече разбрах
06.07.2007 17:00
че viovioi е съгласна да се унищожава природата ни, понеже никъде не видях тя да е против. Хайде, мила, отиди и накрай някой тогава да го направи протеста 'законно'. как да спасим парковете. Толкова ли ти се виждат законни решенията и интересите да се съсипе нещо, което природата е творила стотици години, според кой закон това е правилно
цитирай
6. ivoberov - Има и изключения, като оня миньор, ...
06.07.2007 17:09
Има и изключения, като оня миньор, дето проявил гражданска съвест и като видял полицаите веднага започнал да си удря главата в земята. Точно така трябва постъпват съвестните миньори - строителите, тоест копачите на новия ни европейски дом.
И всички съвестни граждани трябва да вземат пример от този миньор. Да се бият сами, като видят полицаи, за да спестят време и усилия на доблестните пазители на реда
цитирай
7. indreal - за да не се повтарям,
06.07.2007 18:24
хронологията на един от законните побои е тук:
http://indreal.blog.bg/viewpost.php?id=87714
цитирай
8. marty - Тази ирония - ясно
06.07.2007 18:31
Сега кажи какво предлагаш?
Всички знаем че тази структура е репресивна-
и не може да бъде друга.
Айде ти кажи-
държава без полиция-
добре -
и какво?
.............
цитирай
9. анонимен - Mnogo umni hora ima u taz durjava...
06.07.2007 19:12
Mnogo umni hora ima u taz durjava!
Ey tova e vurha na logikata- mnogo obshti teshta ima mejdu hora, koito iskat da jiveyat normalno i razglezeni drogirani tupanarcheta u Franciya! Inache nishto novo pod slunceto; predi 5 godini, kogatu oshte prebivavah u BG, edna vecher dochuh edna grupichka chengenca da se hvalyat kak bili nyakakuv i toy gi gledal kato prepariran!
цитирай
10. locke - И аз обещавам!
06.07.2007 20:20
И аз като Динка заявявам, че пред БНБ няма да клеча! Сигурно ще се изпонастъпваме с нея по другите места за срещи из София, но поне няма да ни бият.
Вио, в страната има хаос, ред и беззаконие, защото бият еколозите и миньорите. Кога за последно полицията би мутри? Кога за последно от КАТ спряха джип Чероки с 220 по магистралата и глобиха Ламбоджини? Бил незаконен протеста? Беше, поне тоя на зеленичките. Ама и на таксиджиите преди 3 месеца беше незаконен. тях даже накриво не ги погледнаха! Защо??? докато е различен аршина, полицията е просто шайка побойници в униформа!!! В Бордо не е съвсем така, нали?
цитирай
11. zemaria - Поздравления
06.07.2007 20:37
за написаното.
viovioi, а случайно да знаеш случвало ли се е във Франция на неразрешени протести да не бият, или на разрешени да бият? И тогава кой е критерия кога да бият?
А в България?
цитирай
12. boyoto - marty
06.07.2007 22:03
Полиция и ред - да има. Но да е еднакъв аршинът. Защо не се нахвърлиха полицаите през февурари върху полицаите. Та те блокираха София за цял ден, а еколоозите - за половин час само. В резултат - 36 от тях в ареста. Или това е нормално за теб. Плюс глоба за неправилно уговорена среща - що за наглост - пред БНБ :)
цитирай
13. mopse - добро!
07.07.2007 11:10
само едно нещо не мога да разбера, защо трябва да се разрешават протести? Ми то тогава това протест ли е? Щом не е разрешен, значи ще се даде гласност на нещо, дето някой не иска много да се разчува! Има тука игра с правомощията, както винаги... А по миролюбив протест от този в защита на природата не се сещам... ей, големи гангстери били тия еколози!
цитирай
14. marty - Boyoto,
07.07.2007 18:52
Ако имаш предвид протеста на таксиметровите шофиори /през февруари/ - тогава и аз ходих пеша.
Обаче тогава ако не се лъжа ББ беше разрешил това безумие.
Що се отнася до 36 арестувани- и аз прочетох за това.Подробности не знам но и тук ще напомня някои събития- и през далечната 1989 - арестувани еколози, през 1996/97 - окървавиха протеста пред парламента- ве4е политически- аз тогава работех срещу живата верига и видях полицаите - от Перник и по-далече ги бяха докарали.
Повече няма да говоря, че и без това май досадих
На протестите -за мен- нищо ново.
Имам предвид, че не е добре да се обобщава така за цялата система. В МВР освен униформените по улиците работят и други хора, които са и много пове4е.
Поздрави.
цитирай
15. анонимен - По повод на 100 - те години,...изравняване със стандарта на ЕС
08.07.2007 09:12
всеки е там, където иска.100 - те години са си 100 години.Днес едни са в ЕС, други искат ред!? Ред винаги е имало за тези, които го спазват и винаги е нямали за тези, които не им пука за него.Аз съм за реда, но не онзи дето слата всеки на "мястото" му, а този осъзнатия и разчетения, онзи дето следва логита и уважава другите хора и техните нужди.Вярно, има нужда и от твърди изпълнения, но навсякъде и на всяка цена.Аз съм миньор и мисля, че полицайте са от моята страна, онова в мариците го считам за инцидент и незрялост на системата.Ние, миньорите и полицайте сме наемници, разбира се професиите ни се различават но това е професионална разлика, а иначе мисля, че всички сме Българи и за тая България работим.Еколозите и те за тая България работят.Парламента, Президента и Правителството, както и Св.Клир и те за тая България работят!Некой крадат, но не и институциите, "ножа и хляба" са в нас!Има избори и там стават нещата, аз в революция няма да участвам
цитирай
16. анонимен - Супер
20.07.2007 21:56
Само една дума СУПЕР!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyoto
Категория: Тя и той
Прочетен: 3599375
Постинги: 221
Коментари: 2531
Гласове: 5256
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930