Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2007 18:58 - Тактичност или самонараняване, или как умират полицейските кучета
Автор: boyoto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6616 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2007 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Странни неща стават из българската държава, страниии... Тея дни например из улиците на града София, по една случайност явяващ се столица на България, мирно и спокойно неколкостотин цигани протестираха срещу междуетническото насилие. Те не бяха доволни от факта, че никой не постъпва справедливо спрямо тях. Например в градския транспорт контрольорите ги подминават като малка гаричка и дори не ги питат за билет или карта. Е може ли такова нещо, джанъм, че как иначе ще се заядат и вдигнат джангър? Не бяха доволни и от това, че масово не плащат тока си, или водата. Това не е справедливо, веднага да им се пратят бирници, та да уредят сметката. Зер от много бачкане из тъмните сокаци в търсене на скрап мургавите се преуморяват, отспиват си през деня и нямат време да отидат до касата и да си платят задълженията.

Та в отговор на тези очевидни несправедливости циганите изпълняваха ансамблови съчетания с бухалки, сопи, брадви и всякакви остриета. За да е още по-привлекателно представлението, запалиха и огньове и се заразхождаха с факли. Е, те наистина никому  зло не сториха, само известен брой автомобили се самонараниха. А на някои журналисти им се привидя, че ги гонят и им се заканват. Как може, такива хрисими същества. Виковете "смърт за българите" пък най-вероятно са били провокация на дегизирани с перуки и нацапани с кюмюр скинари.

Бат’ Бойко призова да се закопчава всеки, който носи със себе си брадва, сопа или дори вилица. Въпреки това обаче в ареста не се озова никой. Зам.-министърът на вътрешните работи Камен Петков имаше готово обяснение: "Непредприемането на радикални действия не означава израз на безсилие, а по-скоро такт, дипломация, възможности с мирни средства да бъде овладяна ситуацията."

Ама, разбира се, ако питаме Красимир Кънев, председател на Българския хелзински комитет, правото да се разхождаш със сопа, секира, тесла или пък кама е изконно циганско право, неподлежащо на преразглеждане. А си се осмелил да дръпнеш на някой циганин оръжието, на другия ден ще скочат 101 правозащитници да ти обяснят, че това е дискриминация, сегрегация и антицивилизация.

А българите? Ами те са тъпи парчета. Не си зачитат правата. А особено глупави са миньорите. Така например, един стачкуващ миньор (незнайно защо и срещу кого), въоръжен с българското знаме, цапардосва няколко униформени и после, за да ги компрометира, силно си блъска веждата в земята. Срамота!!!Може ли такава наглост. Всички видяхме по телевизията и в интернет професионалните действия на органите на реда. Ясно се вижда, как двама полицаи направиха всичко възможно да предпазят стачника от саморазрушителните му пориви. Поставиха го на колене, двама полицаи му извиваха ръцете зад гърба, а друг му хвана главата, опитвайки се да я задържи. И какво стана - подлият миньор с исполинска сила надвива и тримата и си блъска главата в асфалта. Бликва алена миньорска кръв, а полицаите са компрометирани.

Ами какво да си помисли човек за групите буйстващи еколози с идиотски претенции за някаква си Странджа и "Натура 2000", които всеки път неизменно се самонараняват при среща с полицията. Тук пък се намесиха психолозите на МВР. Те обясниха на обществото, че видите ли, еколозите си самопосягат, защото внезапно са осъзнали собствената си нищожност пред багерите, бетона и големите пари.

Самата мисъл, че опазването на природата е блян и химера, действа потискащо - всеки малко по-лабилен еколог му иде да си изкълчи поне два крайника и да сдъвче от яд една полицейска палка. Ама палките са ценни, не може да се дъвчат безнаказано и затова няколко десетки протестиращи бяха закопчани. В ареста. За по няколко часа. Профилактично, да им дойде акълът в главата, та да не посягат друг път на полицейските палки. Тъй ами, днес загризали палка, утре ще посегнат на полицейски кучета.

Като споменахме кучетата, във Варна органите на реда са пропищели от проклятие срещу четириногите.

“Само за месец през миналото лято умират петте най-елитни кучета на ОДП - Варна. Става дума за четири суперрасови немски овчарки и един ротвайлер. Всеки от четириногите арийци умрял от отравяне на кръвта не след дълго, след като е ухапал някой от варненските цигани. Общото и при петте кучета е, че са използвани много интензивно при усмиряване на пиянски оргии и сватби в циганските квартали на Варна”. Информацията е на Днес Плюс. Оставяме я без коментар...

А циганите в "Красна поляна" - интересно – те не се самонараниха никак, а пък толкова полицаи срещнаха по пътя си... Явно е въпрос на лична култура и морал. Всички еколози и миньори да вземат пример....



Тагове:   как,   самонараняване,


Гласувай:
0



1. alison - :)))))
17.08.2007 19:23
То всичко се учи по разни сбирки ,семинари ,а е нужна не само "телигентност" ,ами и артистични заложби....тъкмо заради тези заложби ,"Сиганския род" е обявен за особено ценен вид и са му посветили не 10-дневка ...а ЦЯЛО ДЕСЕТИЛЕТИЕ
цитирай
2. boyoto - И току виж
17.08.2007 19:25
след това десетилетие взели, та ги включили...
цитирай
3. boyoto - Е да,
17.08.2007 19:28
но няма арестувани, за разклика от арестувани еколози, пребити миньори и викани за разпити блогъри... А нима пенсионерите не са на дъното. Ама си плащат тока, а и карти за градския транспорт си вадят...
цитирай
4. viovioi - *
17.08.2007 19:42
Аз мислих дълго по въпроса е ли това междуетнически сблъсък или не е.И стигнах до извода, че не е. Това е един хаотичен,профанизиран и неорганизиран протест/някъкъв вид протест/.Защото нашите цигани не са просто на дъното, те са под асфалта.Мизерия, неграмотност и глад.А полицията не успя да ги респектира както френската полиция распектира в Париж миналата година. Тя не просто ги респектира, тя направо ги отнесе като млад скиор старопланински бор.Поздрави на всички и лека вечер))
цитирай
5. tessy - баси,
17.08.2007 19:46
как да не те хванат дребните.. Тук в Италия, циганите живеят извън градовете на катуни и не ги пускат да се заселват вътре. А после Европейският съюз претендира за даване на граждски права на циганите в България. Те защо не им дадат в техните си държави? И защо наши цигани не идват тук? Отговорът е прост- тук трябва да работят, докато в България могат да правят, каквото си поискат!
Поздрави, много хубав ироничен пост!
цитирай
6. alison - Не е междуетнически
17.08.2007 20:04
Това е ясно .
Но не е хаотичен.
И като ги наблюдавах три дни по новините,...прозрях ,колко са организирани...по-скоро нахъсени...насъскани...
Всички атрибути на средновековния бунт-сечива;дървета;огньове и факли;крясъци и заплахи....
КАТО СА ЕДНИ ГЛАДНИ ХОРА,КОЛКО ИМ Е ,ДА СЕ ЛУМПЕНИЗИРАТ!?
Сигурно такава е политиката-да си отглеждаш гето ,за да можеш да си го насъскваш,когато ти е кеф...
Нали знаете ,ако държиш животното полугладно и после му дадеш залък....ще умре за теб---само го насъскай!
.....................И аз мислих...реших ,че е изгодно да има големи цигански махали в големите градове,където хората да се държат под контрол-те просто са НЕЧИЯ(ЧИЯ!) АРМИЯ.
цитирай
7. alison - И ПОЛИЦИЯТА НЕ Е ИСКАЛА ДА ГИ РЕСПЕКТИРА
17.08.2007 20:09
Имах усещането ,че ги пазеше да не излязат от мизансцен и въобще -да не започнат да импровизират...
Беше си една брилянтна контролирана акция и никой не може вече да ме убеди ,че не е така,колкото повече се отдалечава във времето този епизод...
...ще има още...
цитирай
8. jesusbg - Роми (цигани)
17.08.2007 20:23
Братя цигани, за да се получи интеграцията, трябва и вие да се постараете. Няма не мога, има не искам! Как мои приятели - цигани с малкото си Честно изкарани пари си образоваха децата, без да кажат "държавата е длъжна"? Как тези хора са едни от най-ценените съседи и Приятели и никой не го интересува, че са цигане? Много просто - искат да са уважавана част от обществото и наистина си спечелиха уважението. А вие, дето викате "Смърт на българите" искате ли да станете като тези мои приятели?
цитирай
9. анонимен - браво!!
17.08.2007 20:38
за пръв път те гледам като журналист (!) много си добър! имаш приятно чувство за хумор и тънка ирония, а поднасянето на фактите е атрактивно и правилно дозирано )) поздравления!!
цитирай
10. анонимен - "нашите цигани не са просто на ...
17.08.2007 20:52
"нашите цигани не са просто на дъното, те са под асфалта."
Ясно! Това обяснява дупките по българските пътища :))
цитирай
11. boyoto - alison
17.08.2007 22:31
Абсолютно правилно!!! Полицията дремеше. И наистина "протестът" беше дирижиран...
цитирай
12. boyoto - Теси, анонимен 9, 10
17.08.2007 22:32
благодаря за куража, който ми вдъхвате...
цитирай
13. анонимен - анонимен 10
18.08.2007 01:06
boyoto, а мен защо ме намесваш? иронизирах viovioi
от известно време насам, от завръщането на медиците да речем, чета из всевъзможни форуми всевъзможни мнения и анализи, разбира се на всевъзможни теми. И си помислих дето тая нашата орис все да знаем най-добре, все да дадем съвет за щяло и нещяло, накрая ще ни изяде главата :( Толкова думи и никакви конкретни действия, ама никакви... Само изгубено време, в четене и писане на коментари...В главата си създадох държавата Коментария, която географски почти съвпада с границите на умрялата България, мир на праха й...
комунисти, корупция, високи етажи, цигани под асфалта, европейци, магистрали, Слави, Слънчев бряг, Натура- думи, думи, думи... Коментария, казвам ти. А нивата стои неизорана...
цитирай
14. boyoto - анонимен 10
18.08.2007 01:25
разбрах много добре, и тъкмо затова ти и благодарих. Приятен уикенд.
цитирай
15. анонимен - и на теб приятен, майна ;)
18.08.2007 01:30
и на теб приятен, майна ;)
цитирай
16. antonov - Браво
18.08.2007 12:57
Когато бях млад и аз се опитвах така да ги налагам,но
сега нещо изкуфях....защо ли?
цитирай
17. анонимен - http://uzka.hotblogs.eu/
19.08.2007 16:37
Колко си прав..а кога и на нас така дипломатично ще ни изслушват "молбите"?
От циганин до циганин има разлика. Като и от българин до българин - елементарен пример - парламента - мутрите - и всички останали.
цитирай
18. utremer - това е,защото...
20.08.2007 17:24
нашите варненски цигани са по-токсични. заради Девня. какво тук значи някакво арийско куче.пак добре че братята не са били гладни- с каишките барабар щяха да се споминат сиромахчетата.Бойо, знаеш ли ,че в циганската махала под автогарата на Варна малко преди заветната 89г. масово са зачестили самоубийствата на българи. възрастните хора посягали на живота си, виждайки как цигани на талази се самонастаняват в собствените им къщо , отчуждени в началото на 80-те. и не толкова от поведението на тези пейзани, колкото от нахалното безсилие на властта. дядото на мой приятел се самоуби така. декада ли - от стотици години по цял свят се правят опити да изкарат циганите от родовообщинния строй.кауза пердута. затова и яко кихне някой циганин в костинброд - в Силистра вече вадят брадвите.а ние превъртаме ключа още веднъж. и се молим и тука да не кихне някой.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyoto
Категория: Тя и той
Прочетен: 3599541
Постинги: 221
Коментари: 2531
Гласове: 5256
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930