Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2008 16:26 - Шесторката свърши! Могилино също...
Автор: boyoto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5816 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Знаете ли защо президентът Първанов присъстваше на живо на финала на Шесторката?

Ами той сам си го каза – заради Тити и Марияна, които го били подкрепили в труден за него момент. Защо така, господин президент? Не трябваше ли да сте там заради самите деца на България, заради самата кауза. Статистиката за реинтегрираните деца прозвуча някак суховато, бездушно, без капчица топлина или загриженост.

Загриженост обаче има у социалната министърка Емилия Масларова. Тя, видиш ли, се изказа днес, че домът в Могилино, селцето Северна България, придобило печална международна известност с филма „Изоставените деца на България“ ще бъде закрит. “След направена оценка на специализирани домове за деца в страната от страна на министерството в края на миналата година предстои закриването на още шест заведения”, допълни социалният министър.

Абе ние не се ли борихме тъкмо за това, домът да остане, но с по-добри условия? И защо Масларова не сподели какво ще се случи с децата от тези домове, след като единственото сигурно за тях място до този момент, бъде закрито?

Друг въпрос: Защо след моя sms в подкрепа на каузата получих цели шест sms-а с благодарности и призиви от Вивател да помогна и с по-големи средства децата? Нима в месечната ми сметка ще калкулират шест мои съобщения? И последно: Къде ще отидат събраните средства? В бТВ ли? Или в мобилните оператори?

 

 




Гласувай:
0



1. анонимен - Те и условията не са толкова лоши, ...
22.02.2008 16:29
Те и условията не са толкова лоши, могат да се подобрят, ама народа е калпав.
цитирай
2. agaq - Не съм съгласна, че
22.02.2008 16:45
народът е калпав!
цитирай
3. zari - По-различно ли е за Вас?
22.02.2008 16:54
а/ Ако средствата отидат в БТВ
б/ Ако средствата отидат в мобилния оператор
цитирай
4. boyoto - zari
22.02.2008 17:12
разлика няма - и в двата случая не е за децата. Не казвам, че средствата (а те не са и много) няма да идат по предназначение. Но в генералния случай при подобни мащабни капмании липсва всякаква отчетност. Да си примомняме ли случая с Българската Коледа?
цитирай
5. trevistozelena - не знам дали греша,
22.02.2008 19:28
но си мисля, че всъщност става въпрос, че бтв набираше средства, за да построи нови къща/къщички за децата в Могилино, а не за да подобрява сегашните условия. от това би следвало, че няма противоречие между закриването на досегашния дом и построяването на нов за същите деца.
и още - не мога да повярвам, че има някакъв номер точно в тази кауза. не че съм лековерна, но тя беше толкова огласявана, че бтв не би си позволило да бъде свързана със скандал от този род. по-скоро биха изгубили ужасно много, ако има нещо нередно в набирането на средствата. иначе ми е интересно какво ще покаже телефонната ти сметка...хм...
а че каузата е благородна по-скоро в кавички беше ясно от самото начало. очевидно загрижеността беше на второ място, далеч зад позата. сам знаеш, че именно бтв най-обичат да се показват състрадателни и благородни. приемам, че в случая позьорщината им все пак свърши нещо полезно. за нея може много да се пише - от ревливия Тити, през всички там гръмки слова, та до Жорката Първанов. последният наистина сам не знаеше защо е отишъл там, ама президентски дълг - какво да направиш... на мен много ми хареса въпроса на Мартин защо трябвашеда се прави това, след като държавата така успешно постига бюджетен излишък, но както и да е. абе не е както и да е! защото хората си плащат достатъчно данъци, такси и тн на държавата, от която се очаква да поддържа с част от тези пари именно подобни заведения и същевременно Тити, Ани Салич и кой ли не ще ни призовават да бъдем "добри и милосърдни" като даряваме още от парите си. е, защо трябва да го правим, при положение, че така или иначе сме я платили тази добрина и то в пъти отгоре?!
и последното ми недоволство - добре, приемаме, че бтв е събирало честно благотворителност. ами събраха милион и половина! само за децата за в Могилино. палати ли ще им вдигат? или както един готин и провокативен блогър беше написал - дали пък няма да им се купуват ферарита? идеята е, след като са събрани толкова пари, защо да отиват само за тези деца? ами колко окаяни домове има (те всичките са такива всъщност). ако искаха да правят нещо добро без поза в един момент можеше да решат да разпределят средствата малко по-скромно, но между поне два-три дома. само че нали се сещаш, че при едно такова решение славната им кауза малко се насича - щеше да се изгуби малко от лустрото. къде по-гръмовно си звучи само това Могилино, дето и без това всички натам са вперили поглед
цитирай
6. piglet - и аз не знам дали не греша,
22.02.2008 19:52
но така и не станя ясно за какво точно ще ги правят тези деца и какво означава "семейна среда".
Аз съм сравнително нормален човек, но, ако ме вземат от моята среда, отделят ме от хората, с които съм свикнала и ме обичат и ме пуснат и в най-големия палат... няма да съм щастлива. И ще съм в шок. Не си представям за едно дете с увреждане какво е
Не ми хареса, че наблегнаха толкова на инфраструктурната част. Има много деца, които живеят бедно, но са обичани и гледани. Смятам, че върху това трябваше да се наблегне - да се намерят приемни родители или тип SOS родители...
цитирай
7. анонимен - Ходил съм неведнъж в Могилино.
23.02.2008 01:10
Децата имат нужда не толкова от пари, колкото от човешко общуване. Не вярвам на медийните кампании. Особено където са бТВ и Дарик. Там има пари, но те не са за каузата.
цитирай
8. zari - БОЙОТО: липсва отчетност, защото и замисълът е такъв -
23.02.2008 12:06
да се покажат на екран хора от кръга на управляващите, демонстриращи "заинтересованост, съпричастност, любов и състрадание"...Песента обаче е изпята и от нескопосан аранжимент, втръсната на всички. И понеже са глухи още не са в час, че тази показност е по-скоро подигравка, от колкото човещина.
цитирай
9. анонимен - BG grajdani w za]ita na istinata
28.02.2008 01:09
С всичкото ми уважение, Могилино е страхотна кауза, по която да събереш симпатия и дарения, но трябва да се работи широко..Затова смятам, че хора като теб трябва да подкрепят писмото.Иначе, без вашата намеса медиите само hijacked темата.

Аз също избивам фрустрация в дръзки афиши срещу властта, но от място не се
вижда проблемча. Те действат все още с надежда, че е възможно проблема да се реши
законодателно..разбираш ли, искат закон с който да се предизвиква човечност
???!!!Защото явно хората все още крепят някаква надежда, че държавността ще изскочи иззад шипковия храст и вдигне меч срещу несправедливостта.

Проблемчето е, че държавата я няма. Нека загражденията около сгради пълни с безотговори държавни мъже не хранят заблудата, че някой е там. Страх власт пази.

Надявам се на твоята лична подкрепа, която значи много.

До българските творци и мислещата общественост на България.
Приканваме ви да се дистанцирате от опитите на правителството да скрият зад формулата "браним имиджа на България" престъпната си политика по отношение на децата с увреждания. Смятаме, че името на България се гради от хората на изкуството, културата и мислещата общественост и искрено се надяваме да ни подкрепите чрез имената си и чрез имената на организациите, в които участвате. Възмущаваме се от опита идеалите и ценностите на нацията да бъдат използвани за защитата на тясно партийни интереси.
http://www.bgpetition.com/EP_film_za_Mogilino/index.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyoto
Категория: Тя и той
Прочетен: 3582690
Постинги: 221
Коментари: 2531
Гласове: 5256
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031