Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2008 00:05 - хищници и тревопасни
Автор: boyoto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11552 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На този свят има само два вида хора: хищници и тревопасни. Хищниците винаги се изкачват на върха, защото са готови да се бият и да потъпкват хора и ценности, които им се изпречват на пътя към целта. 
На останалите им липсва решителност, кураж, алчност... Така че светът се управлява от хищниците, които се превръщат във властници. А властниците никога не се задоволяват. Те изпитват нужда постоянно да трупат валута, която боготворят. В комунистическия свят валутата е властта. Власт, власт и пак власт, независимо колко хора ще погинат. В капиталистическия свят валутата са парите. Още и още пари - петрол, злато, ценни книжа. Все повече и повече. Ето това е целта. Можеш да лъжеш, да подкупваш, да мамиш, за да я постигнеш.
Така хората правят пари, а с парите купуват власт. Ето че пак се върнахме на жаждата за власт. Ако хищниците решат, че някъде може с война да се пипне солидно количество власт, войната е готова.
Останалото, тъй наречените идеали, са празни приказки. Някои хора наистина се бият за идеалите си. Но... в повечето случаи те остават измамени и използвани.
Така е и във Вашингтон, Лондон и Пекин, Москва. Тези, които загинаха въвъ Въетнам, не загубиха живота си заради свободата и щастието. Те загинаха заради индекса Дау-Джоунс и "Уолстрийт". А британците, които загинаха в Кения? Да не са влизали в бой заради Краля, Бога и отечество? Били са се по тези земи по заповед на полковника. А той е получил заповед от кабинета. Целта - да се запази британският контрол над икономиките на тези държави.
До самото избухване на войната срещу Хитлер западните магнати му продаваха стомана, а после натрупаха още повече пари от стомана, която трябваше да разбие стоманата на Хитлер...
Хищниците ни владеят....



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stone - че така си е откакто свят светува
12.11.2008 10:07
като се оплачеш от световните несправедливости на блога си, няма да ги промениш. а не е и нужно, светът функционира добре и така. гледай да се наредиш ти между хищниците.
други системи са пробвани и са се провалили; текущата е единствената, която работи горе-долу така, че светът да не се разпадне.
цитирай
2. pilcho - ...
12.11.2008 10:45
Дори и при стадните тревопасни животни, лидери са най-свирепите, бойни и силни индивиди. Не мога и да си представя какво би било ако някакви нерешителни мухльовци застанат начело на каквото и да е.
Поздравления за поста - хвърли ме в утринно недоумление!
цитирай
3. fam - Нищо ново :)
12.11.2008 11:23
Ако не ме лъже паметта..Онасис е казал: "Обвиняват ме че обичам парите, не е вярно. Обичам властта която ми носят"
Всичко е до ВЛАСТТА. А власттае доказателство за СИЛА....нищо не се е променило. Като при животните..силните владеят..
цитирай
4. venercheto - "На останалите им липсва р...
12.11.2008 13:07
"На останалите им липсва решителност, кураж, алчност... "
Постави последното на първо място и тогава ще е най-точно. На мен кураж и решителност не ми липсват, както и на мноого други хора- въпреки това не сме тръгнали да газим по пътя "нагоре" (каkвото и да означава това). Не съм съгласна, че всичко е до сила като при животните. Ако беше, още щяхме да сме си по пещерите. Много, ужасно много хора имат други приоритети вместо властта- примерно, щастието.

поздрави, Венера :)
цитирай
5. ivanita - е ,
12.11.2008 14:28
света не е черно-бял ...
а и хората просто са всеядни ... не така крайно !
и още - има добри хищници - благородни , достойни ...
както и подли тревопасни !
цитирай
6. injir - алчността при хората се ръководи от ...
12.11.2008 20:35
алчността при хората се ръководи от липсата на човещина.агресията е несигурност, а несигурността е липса на вяра или на морал.
цитирай
7. анонимен - Не е същото.
28.09.2010 17:14
В дивата природа и в човешкото общество е различно. Животните НЕ убиват за удоволствие, а за да се нахранят. Ситият хищник не напада. При хората не е така. Който има много, иска да има още повече. Негова работа.
А не е лошо да се замислим дали има разлика между 100 000, 1 млн и 1 млрд. Няма. Дава власт ? И какво от това ? Това ли е щастието ? Не, не е било и никога няма да стане. Който има много и иска още, прави себе си нещастник.
Спомнете си какво е според определението на Мечо Пух щастието. И ще разбрете колко безсмислено е супребогатството.
Всъщност за да бъде щастлив човек му трябва само да задоволи най-необходимите човешки потребности, и след това да живее и да се радва на живота.
Милен
цитирай
8. анонимен - AroundOfTheWorld.ru - Тайны планеты, необычные вещи, интересные события, мир вокруг нас, интересные факты
05.12.2011 20:29
<img>http://aroundoftheworld.ru/wp-content/uploads/2011/12/ibiza3.jpg</img>

Земля – это планета невероятной красоты, где каждый уголок по-своему прекрасен и таинственен, будь то созданное природой место или построенный человеком мегаполис. Места, которые непременно стоит увидеть, можно перечислять очень долго. Но кроме мест есть в мире и множество интересных событий, традиций и просто фактов, благодаря которым хочется посетить именно эту страну, город, поселение или местность.
Блог «С миру по нитке» посвящен именно таким удивительным местам.


<a href=http://aroundoftheworld.ru/england/avtobusy.html>автобус англия</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ves-mir/koka-kola-napitok-molodezhi.html>кокакола</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/usa/gonduras-strana-nevidimka.html>гондурас</a>

<a href=http://aroundoftheworld.ru/ukraina/kiev.html>киев мать городов русских</a>
цитирай
9. анонимен - Магазин Горящих Путевок, горящие туры и путевки из Санкт-Петербурга
17.01.2012 15:28
<img>http://cs10550.vkontakte.ru/u4835844/137271462/x_35a2561d.jpg</img>

Магазин Горящих Путевок - это сеть туристических агентств, которая занимает первые места на туристическом рынке. Мы можем предложить своим клиентам горячие туры и путевки из Санкт-Петербурга на любой вкус. У нас всегда есть горячие туры из Санкт-Петербурга в Египет, Турцию, Тунис, ОАЭ, Тайланд и другие. Автобусные туры из Санкт-Петербурга в разные города и страны мира по самым низким ценам позволят сэкономить ваши денежные средства. Наши профессиональные менеджеры турфирмы помогут Вам выбрать лучшие туры от лучших операторов

<a href=http://mgpsp.ru/27-marokko.html>горящие туры в марокко цены</a>

<a href=http://mgpsp.ru/>пегас горящие путевки</a>

<a href=http://mgpsp.ru/40-italiya.html>горящие туры в милан</a>

<a href=http://mgpsp.ru/>магазин горящих путевок туристическое агентство</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyoto
Категория: Тя и той
Прочетен: 3582924
Постинги: 221
Коментари: 2531
Гласове: 5256
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031