Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2007 12:28 - Докога ще продължи гаврата в Либия
Автор: boyoto Категория: Политика   
Прочетен: 4819 Коментари: 13 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гавра! Гавра с медиците, гавра с всички българи, гавра с България! Тази правилна дума произнесе д-р Здравко Георгиев след своето освобождаване. Защото отдавна в този случай не е правилно да се говори за съд, съдебен процес, за присъди. 

Сега вече петте български медицински сестри и гражданки на ЕС, осъдени на смърт по обвинения в умишлено заразяване на либийски деца с ХИВ, са били обвинени и в оклеветяване на либийската полиция.
За какво става дума? По време на процеса сестрите заявиха, че признанията им са били изтръгнати с насилие при разпитите им в полицията. Сега либийското правосъдие твърди, че тези признания на обвиняемите подронват престижа на либийската полиция.
“Доколкото аз разбрах става дума за това, че тези зверове - нашите мъчители, са били обидени и оклеветени за това, че измъчвали момичетата”, заяви д-р Здравко Георгиев в интервю за БНР.

“Трудно ми е да кажа защо либийското правосъдие се сети сега, че имаше процес, иницииран от българските медицински сестри срещу техните насилници. Дали тази реакция на Либия има нещо общо с нашето дело, ми е трудно да гадая”, казва главният ни прокурор Борис Велчев. Още утре има възможност да бъде образувано наказателно производство срещу мъчителите на българските медицински сестри, твърди пък софийският прокурор Николай Кокинов.

 image

Напомням ви, че на 9 февруари в цялата страна ще има грандиозни шествия в знак на съпричастност. В София шествие в защита на сестрите ни в Либия ще завърши с обща молитва пред "Св. Александър Невски" и представяне на песента “Не сте сами”. В крайна сметка, Либия трябва да разбере, че гаврата с невинните български граждани ще доведе само да завръщане на страната в “оста на злото”. Където е мястото на всеки самозабравил се диктаторски режим, който не зачита правата на хората!




Гласувай:
0



1. outfaced - няма значение невинни или виновни
30.01.2007 12:59
Кадафи искаше да си заздрави режима - постигна го (поне в рамките на тия години)

Сега след като вече БГ е в ЕС и се вижда, че повече не могат да бъдат използвани медиците, идва ред да бъдат изтъргувани ...
пазарлъците в момента текат усилено

ако някъде в цялата патаклама някой е споменал нещо за виновност,правосъдие или СПИН е чисто случайно :)
цитирай
2. gantree -
30.01.2007 13:29
всъщност, единственият "медик" е палестинецът, ако не броим самият д-р Здравко Георгиев; останалите не са никакви "медици"; друго - да, но "медици" - не.
аз лично не възприемам фарсовото дело срещу тях като "гавра" с мен (като българин); либийските съдилища на практика са си досущ като нашите.
цитирай
3. boyoto - gantree
30.01.2007 13:34
Гавра може и да не е за теб, но със сигурност, както сам казваш, е фарс. И със сигурност не може да гледаме безучастно, нали? Аз поне - не. Знам, че много биха ме обвинили, че съм заблуден. Знам,че обвиняват трите медии в автореклама. Но аз май съм един от малицаната, които и до днес си носят лентичката на якето. И си я сменям, щом започне да се къса.
Ако не беше фарс това, ако съдебната им система беше наистина независима, как да си обясним тогава факта, че се опитват да ги изтъргуват срещу техния затворник в Лондон?
цитирай
4. milionche - Извинявай, boyoto, но
30.01.2007 15:06
защо нищо не казваш истинските виновни - българските "умни" политици! Предишните и сегашните - не по-малко?! Понякога чак ме догнусява от тяхната арогантност и чувството им за недосегаемост! Но горе някой гледа и не само...
цитирай
5. boyoto - milionche
30.01.2007 15:18
не мислех, че има нужда да ги споменавам, те си се знаят от всички, защо да си цапам поста и блога си с техните имена. Сега сигурно ще се опитат да си натрупат пак дивиденти на своя сметка. Все пак мисля, че отново имаме своя национална цел, около която да се обединим като народ...
цитирай
6. trevistozelena - всъщност
30.01.2007 15:46
...струва ми се, че това е основното, което започнахме да търсим в цялата история - "цел, около която да се обединим като народ". медиците са просто един прекрасен повод за това. това е само моята си гледна точка, не ми се ядосвай...много.
цитирай
7. boyoto - не ти се
30.01.2007 16:10
ядосвам, Мисля, че първоначалната цел беше НАТО и ЕС. Вече са постигнати. търсим нови,,,
цитирай
8. gantree - до boyo
30.01.2007 19:34
Фарс е, разбира се - на първо място делото имам предвид;
казваш, че "не можем да гледаме безучастно", като подчертаваш себе си със сигурност, само че вярно е точно обратното - ние всички гледаме безучастно, вкл и ти самият; така и трябва да бъде, и не би могло да бъде другояче;
това, че носиш лентичка на ревера - не знам, сигурно това те залъгва по някакъв абстрактен начин, кара те да се чувстваш "съпричастен", обаче към какво точно - не знаеш; не знаеш, но не защото си някакъв "кон с капаци" - може би тъкмо напротив, а защото просто нямаш информация; в такъв случай всеки нормален човек е склонен да възприема като "чистата истина" абсолютно всичко, което отвреме-навреме се "процежда" през информационната тапа до него;

хубаво, носиш лентичка - и кФо? извинявай за леко ироничното, то въобще не е адресирано към теб конкретно, а може би към цялата тази абсурдна ситуация, този неадекватен цирк, който по един или друг начин сме принудени да гледаме, а отскоро - и активно подканяни да участваме, с тези лентички, байрачета, лепенчици и прочие.

аз лично не обвинявам "трите медии" в автореклама, никак даже; колкото и да се рекламират - пак няма да им обърна нито грам внимание, като ги знам какво точно са; по-скоро съм съсредоточен в очакване на момента, в който тези добре облечени жени, близките им, вкл. и самият Здравко Георгиев ще престанат да насочват нелепите си обвинения към България, към българските правителства, дипломати, посланици, полицаи, към адвокатите си, към страните от ЕС, към Великобритания в частност, и към САЩ. Внимавам да не изпусна момента, в който те най-после ще престанат да бъдат най-добрите съюзници на полковника, срещу нас.
цитирай
9. raraavis - Това за лентичките
30.01.2007 21:50
Горките хора.. Написах го в мой постинг, извинявай, че го повтарям, boyoto. )

Тези хора можеше отдавна да са оправдани и да са забравили за случката. А те са все още там заради нехайството на цялата българска държава - политици, медии, общество. Толкова години темата беше най-накрая, ако въобще присъстваше..
И сега изведнъж - мащабна акция - лентички, митинги, походи и апели, медиен шум, обединена нация, международна реакция и т.н..
И на фона на всеобщото съпричастие и привидно успешни политически маневри, един месец след обявяването на смъртните присъди, абсолютно никакво реално действие.
Цял един месец загубено време. Само приказки и лентички.
Това ме кара да се чувствам неловко. Това ме кара да се чувствам част от нечия игра, на която не знам правилата, не знам и каква е точно. Но в този й вид, тази игра на мен не ми харесва..
Горките хора..
цитирай
10. gantree - без коментар!!!
31.01.2007 15:32
"ГЕРБ предложи:
Всяка от сестрите в Либия - водач на партийна листа за евродепутати
31 Януари 2007


Българските политически партии да се консолидират и да включат на първо място в листите си за евродепутати по една от медицинските ни сестри, осъдени на смърт в Либия. Лидерите на партиите да се поставят в листите зад медиците. Това предложи в сряда в бТВ формалният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Идеята осъдените български медици да бъдат предложени за евродепутати се лансира в медиите от няколко дни.

..."



http://mediapool.bg/show/?storyid=125558&srcpos=7
цитирай
11. sasso - съгласен с...
31.01.2007 22:55
Съгласен съм с тезата на boyoto, че отношението на либийските институции към българските медици е гавра. В интерес на истината, не само тяхното отношение е гавра. По-голяма подигравка е "тихата дипломация" на правителствата свидетели на проблема... да те действително си останаха само свидетели, не и участници при решаването му.

Че процесът има политическа цел, това беше ясно преди да бъде произнесена присъдата. А контраприсъдата от наша страна е най-найвния възможен ход. Нима Либия ще екстрадира подсъдимите служители? А кой ще й окаже натиск, когато всяка една "сила" поставя икономическите си интереси над медиците?

Иначе медиината, а не гражданска акция "Не сте сами", още от зародиша си е опорочена. Първо бяха вдигнатите рейтинги на медиите, а после идеята на акцията. Лентичките няма да освободят медиците и за мен са чиста проба успокояване на съвестта ни. Ключът към процеса не е в ръцете на медиите, не че те са незначителен фактор, но други са движещите интереси тук - споменах ги горе.

И последно. Идеята с презервативите "Не сте сами" много ми допадна. Определено ще има много по масов ефект!:)))

Поздрав за автора на постинга! Винаги на ниво.
цитирай
12. boyoto - sasso
01.02.2007 09:34
И ти ме ласкаеш много... Мерси за оценката
цитирай
13. анонимен - Къде е ДПС в цялата схема
02.02.2007 13:48
Очаквах че "най-великият" български политик Ахмед Доган лично ще вземе освобождаването на българскиите сестри като своя, т.е. на партията ДПС кауза, с което ще покаже че тази партия не е етнически, но след публичните глурости които исказа неговия човек във Външното министерство - г-н Чаушев, просто още повече съм разочарован от тази партия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyoto
Категория: Тя и той
Прочетен: 3582630
Постинги: 221
Коментари: 2531
Гласове: 5256
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031