Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2007 20:48 - Надуен, лут, арогантен, студен, менструален ... Оли Рен
Автор: boyoto Категория: Политика   
Прочетен: 7220 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 12.02.2007 20:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Oли Рен завчера беше во Македонија. Надуен, лут, арогантен, студен, менструален и искурназен. Најмалку личеше на дипломат, а најмногу на џандар и гласноговорник кој сакаше и да не" кара и да ни држи лекции. Уште кога дојде со папката в рака на која пишуваше "Мисија во Скопје", а не во Македонија, само да не ни го спомене името, јасно беше како ќе се однесува почитуваниот еврокомесар за проширување на ЕУ.


Това беше върхът. Не знам дали ще продължа да чета македонските вестници. Простотия до шия. Как може в официална медия - всекидневник, да се публикува, че еврокомисарят е...  "менструален"?!
Европа знае кой е за приемане и кой - не ! Има си сериозни причини за неприемането на ФИРОМ и даже за отказ на дата за преговори с нея…
Не може да обиждаш еврокомисарите, съседите си и целия свят и да чакаш да те приемат! Европа не е чак толкова благородна като България, която дава подаръци и на тези, които я плюят! Европа значи също манталитет и култура, а не провинциално-протекторатска фиромщина!
Уште да ни поиграше сиртаки и шота, се ќе беше

Еден убав збор не слушнавме од него. Ништо во Македонија не чинело, реформите биле заглавени и немало дијалог меѓу опозицијата и власта.

Ами сигурно си е и така, нищо не чини там...


ПС: Айде, почвай, че съм възбудена :)




Гласувай:
0



1. andreytcho - абе кви са тия ПС-та или само аз ги виждам че
12.02.2007 20:55
съм на тая вълна?
цитирай
2. boyoto - ми не знам
12.02.2007 20:57
какви са тези пс-та. Ти кажи :) Мислех, че имаш коментар по темата :)
цитирай
3. andreytcho - и ти си станал един такъв мръсник :))
12.02.2007 21:01
харесваш ми, само мацката която обработваш с тези подсъзнателни съобщения, не знам дали няма да прегрее :P
цитирай
4. boyoto - andreytcho
12.02.2007 21:05
аз винаги съм бил такъв бе... :)
цитирай
5. andreytcho - браво :P
12.02.2007 21:09
добре че се появи жена от някъде та видях и тази ти страна.
цитирай
6. sasso - Съжалявам, че ви прекъсвам диалога...
12.02.2007 21:30
Не съм сигурен дали беше така лафа, но все пак:
"Шо е маке се е юнак, шо е юнак се е лайно".
Пак за 1-ва страница на братята македонци.
Люти хора бе! Не съм изненадан, способни са на всичко. :)
цитирай
7. анонимен - Ти ми напомняш думите на Киряк Ст...
12.02.2007 21:36
Ти ми напомняш думите на Киряк Стефчо, дочул бунтарска реплика срещу османската власт- "Господа, тук се изнасят хаирсъзки речи срещу законната власт на негово величество султана, и затва аз ИЗЛАЗЯМ!"
Македонският вестник изнася едно към едно истината за поведението на кой да е еврокомисар, и не мога да разбера какво толкова те смущава едно разобличение и отстояване на независимост, или искаш да трупкаш точки за верноподаничество пред новите си господари?
Ех Киряк Стефчо, жалък червей си ти, спор няма...
цитирай
8. boyoto - sasso
12.02.2007 21:39
А аз се изненадах, чак толкова... не може бе. Нали съм журналист, ами изчервих се чак, това не е техният аналог на Стършел...
цитирай
9. boyoto - falkner
12.02.2007 21:41
ти нали разбра защо за гневни?
Уште да ни поиграше сиртаки и шота, се ќе беше јасно без да дава изјави и да не прави резил и за тоа што треба и за тоа што не треба. Еден убав збор не слушнавме од него. Ништо во Македонија не чинело, реформите биле заглавени и немало дијалог меѓу опозицијата и власта.
БЕСНИ са, че им казват истината в очите> Само че тя боли...
цитирай
10. ssstto - Ма-ле-й
12.02.2007 21:49
Ако в Македония имаха атомни реактори и Оли Рен искаше да им ги затвори какво ли щеше да му се случи!
цитирай
11. анонимен - Нима не са прави? Бесни са и за друго. ...
12.02.2007 21:52
Нима не са прави? Бесни са и за друго. Не само за това, че някакъв си европаразит се държи като генерал-губернатор в окупирана страна и плещи неверни неща (защото в Македония диалог между албанци и македонци, и между управляващи и опозиция има, и тъкмо в тоя диалог се крие коренът на тяхната трагедия, да не говорим, че тази скрита форма на капитулация им беше натресена точно от такива като Оли Рен и неговите ментори от Вашингтон). Бесни са и заради дълбокия цинизъм на Европа. Първо признава Македония, после почва да се прави на излъгана девица и застава на гръцка страна, и най-накрая осъжда Македония за неконструктивно поведение.
Айде почни да мислиш със собствената си глава, а не с чужди клишета, ако обичаш!
цитирай
12. boyoto - ssstto
12.02.2007 21:52
Едва ли щеше да се стигне до старт на преговорите. Просто се съмнявам, те са люти, ама люти. И това, falkner не знам дали го разбира, едва ли има много общо с отстояване на интересите ...
цитирай
13. boyoto - falkner
12.02.2007 21:54
никак не ми харесва тонът ти, който си позволявш точно в моя блог. Бил съм в Македония и познавам македонците - няма диалог между тях и албанците - повярвай.
цитирай
14. teodordetchev - Не е въпросът има ли диалог ...
12.02.2007 22:29
Тонът на македонския вестник е недопустим по простата причина, че политическият живот в Македония е на светлинни години от този в България, да не говорим за ЕС. ЕС си има политически критерии за членство, не само икономически. политическите са дори по-важни от икономическите. Иначе и ние щяхме още да се повъртим пред портите Брюкселски. На времето, когато Мечиар управляваше в Братислава, ЕС не признаваше Словакия да отговаря на политическите критерии. Е, къде е Словакия, пък макар и под управлението на Мечиар, къде е Македония под ЧИЕТО и да е управление ?! Пък после, Оли Рен бил арогантен и "менструален". Защо не вземат да се поогледат братята македонци, пък тогава да се сърдят на огледалото. Въпреки убежденията на някои македонски вестникари, Македония е тръгнала да се присъединява към ЕС, а не ЕС към Македония.
цитирай
15. streetsmart - Ми нормално е мисля, еврокомисарят да използва политически коректен за ЕС език
13.02.2007 09:09
Гърция категорично не признава името на Македония, а тя е член на ЕС от 81-ва, ако не ме лъже паметта. Затова и международно-признатото име на държавата е FYROM, а южните й съседи разговорно я наричат "Скопско". Ама не съм чула или чела македонците за скачат срещу това, ами скачат срещу България, може би щото им е по-лесно и знаят, че от нас няма да получат мръсен удар под кръста.
цитирай
16. анонимен - И БГ доста се различава од ЕС
13.02.2007 12:26
И БГ доста се различава от това в по напредналите ЕС-държави.Факт е обаче че в дългосрочен план нашия модел не води до просперитет.
Жената ми гледа сериала от лани детето носи лански двойки аз свалих ланската си шапка дето я купих от разпродажбата в килограмите на ъгъла.
ЖАЛ МИ Е, ЧЕ ПРОМЯНАТА НЕ ЗАПОЧНА ОТ ДНЕС!!!
цитирай
17. boyoto - анонимен
13.02.2007 13:10
всяка промяна трябва да започне от някъде. ДОРИ и най-дългото пътуване започва с една стъпка...
А иначе коментарът ти е малко встрани от темата на поста ми.
цитирай
18. sasso - Не е изненада...
13.02.2007 23:50
Поне за мен наистина не е! Ако македонците наследиха нещо от сърбите през години след ПСВ та до сега, то това е силно развин синдром на балкански национализъм. У нас българите като че ли той заглъхна (ако го е имало някога, защото все ние сме прецаканите), за сметка на това се възроди в македонските българи. Мисълта ми е, че този национализъм е способен да роди всичко, защо не и абсурдна публикация като тази?
Може и да греша, но за мен това е обяснение.
Поздрав!
цитирай
19. gantree - до falkner
14.02.2007 08:45
не знам за каква македонска "независимост" пишете; сегашният македонски президент и бивш министър-председател Цървенковски е сърбин - дори само този факт е напълно достатъчен, за да се разбере ясно за каква точно "независимост" там става дума
цитирай
20. анонимен - до боята
14.02.2007 15:13
Глей са, аз не говоря за битов или някакъв сантиментален диалог между отделните македонци и албанци, а за съществуващия в Македония "диалог" като политическа институция. Този диалог се изразява в ултимативно налагане на албанския език, нрави и традиции в политическата, парламентарна и обществена система на страната. Ултиматумът бе факт след американската намеса във вътрешните работи на Македония по време и след опита на албанците да откъснат западния й дял чрез бандитска война и щедро отпуснати от САЩ субсидии. Така че Македония просто бе дадена на тепсия на шиптарите, по силата на един арогантен диктат от американска страна, и индиректно, зад кулисите- от Израел, които винаги са се придържали до политиката на национален разпад и крамоли в една страна. Но това не стана без съучастието на Европа, която не си мръдна и малкия пръст за да се застъпи за Македония и да охлади албанския експанзионизъм под американска протекция. Прочее ВМРО, които се бият под път и над път в гърдите, че са истински патриоти, открито взеха албанска страна когато бандитите от албанското движение клаха невинни македонци, така, както направиха същото и докато АОК изтребваше сръбски жени, деца и старци в Косово, за да осъществи идеята си за "Велика Албания".
цитирай
21. анонимен - до ганантрето
14.02.2007 15:23
Ако беше малко от малко наясно какви ги говориш, щеше да те е срам дори да кашляш в мое присъствие.
Ако Цървенковски е сърбин, то аз съм ескимос.
Ще трябва да те открехна за старата традиция по македонския край фамилиите да завършват освен на ов/ев, също така и на ски/вски, така че предадена на литературен български, фамилията Цървенковски е "Червенков" (от црвен-червен; црвен се употребява и в шопските говори, ако и това не ти е известно).
Хайде остани си със здраве и се прибирай във ВМРО при онова прасе Краси Каракачанов, чийто основен въпрос в живота се изчерпва с думичката "колко?"
цитирай
22. gantree - до falkner
14.02.2007 21:19
ти наистина си голям простак :), щом си позволяваш подобно поведение към хора, които се съобразяват с границите на обикновената учтивост и не са те засегнали по никакъв начин;
е, това в крайна сметка си е проблем на родителите ти ... да си им жив и здрав;

за Цървенковски - можеш да си спестиш комичните пояснения за "традициите" във фамилните окончания, все пак става дума за най-обикновен сърбин, роден в Сараево, а не за македонец;
цитирай
23. анонимен - неписмен, каде е БОСНА!!!!
15.02.2007 10:40
Сараево е в Босна!!! Неписмен
цитирай
24. gantree - ^^
15.02.2007 23:31
а, така ли? а аз си мислех, че е в Македония, хахах
цитирай
25. анонимен - Тоя спор за етническата принадл...
16.02.2007 00:17
Тоя спор за етническата принадлежност на Бранко Цървенковски почва нещо да ми писва, преливате от пусто в празно, не мислите ли? Абе вместо да гледате в съседната градина помислете за състоянието на собствения двор. Че ако погледнем по същество, от Жан Виденов насетне България на практика не е управлявана от българин. Евреи, цигани и интернационални шарлатани със световно смесена кръв и династични претенции са ви яхнали и си играят на парламентарна демокрация както се играе с жетони в казино, а вие духате супата отвсякъде и обсъждате Цървенковски какъв ли ще е по произход. Направо сте за съжаление, казвам ви го в пряк текст. И тъй като в момента нямам нито достатъчно време за губене, нито особено желание да правя справка за потеклото на Цървенковски, ще кажа открито- лично аз ако трябва да избирам между евреин или сърбин за държавник, ще гласувам без капка колебание за сърбина.
И хайде стига с тези евтини внушения колко подчинена била Македония на Сърбия и колко здраво била закрепена за каруцата на някакъв митичен великосръбски шовинизъм, че ще станете за смях отвсякъде. Вашето не е дори буря в чаша вода, ами си е чиста проба мизерия на мисълта и характера.
цитирай
26. gantree - до falkner
17.02.2007 18:20
кое точно е почнало да му "писва" на някакъв си простак - не става ясно; аз изобщо не съм "спорил" с никого по въпроса с произхода на Цървенковски; факт е, че Цървенковски е сърбин, и тук просто няма място за спор или пък за внушения, фактите следва да се приемат такива, каквито са, и точка по въпроса.

а ако аз трябва да избирам между евреин или сърбин, ще избера без капка колебание евреина, и ще съм напълно спокоен, че няма да ме окраде с усмивка, или да ми забие нож в гърба - нещо толкова характерно за повечето сърби в дългата история на "добросъседските" ни отношения.
цитирай
27. анонимен - до ганглия
17.02.2007 19:52
Иди се прегледай. Нужен ти е добър психиатър.
цитирай
28. gantree - ^^
18.02.2007 12:39
хахах, само това ли остана от хаотичните ти бръщолевеници по темата?
да, обидните квалификации също създават илюзията за своеобразен изход от хаоса, в който пребивават обърканите простаци, но - това все пак е само една илюзия;
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boyoto
Категория: Тя и той
Прочетен: 3600657
Постинги: 221
Коментари: 2531
Гласове: 5256
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930